torsdag, juli 25, 2024
HjemAktueltEksplosjon på sykehuset førte til nytt sykehus: - Staten har svart

Eksplosjon på sykehuset førte til nytt sykehus: – Staten har svart

Stor eksplosjon på Helse Sør-Øst sykehuset i Oslo. Nå stiller staten med et nytt.

Torsdag 5. oktober fikk NRK tips om at det var mange eksplosjonsliknende lyder ved sykehuset i Oslo.

– Tretti minutter før den store stormen gikk det masse eksplosjoner på sykehuset i Oslo, forteller Luna Berg.

Eksplosjonene på innsiden av sykehuset. FOTO: Luna Berg

Sykehus og generell helsetjeneste er en avgjørende faktor for at et land skal fungere, og for Oslo som er en veldig stor plass med flere inbyggere, så er helsetjenesten noe av det viktigste som byen har. Etter at sykehuset ble sprengt, så var staten veldig rask med å få opp et nytt et. I følge Sjur Moen, så var et nytt sykehus bestillt, men helsetjenesten hadde ingen informasjon på om når det ville komme, eller hvor det ville bli plassert.

FOFO: Luna Berg

Dette var en tragedie for flere, å oppleve at dems eneste offentlige sykehus gikk under. Når et sykehus blir sprengt, så står byen ovenfor en veldig vanskelig prosess når det kommer til helsetjenesten.

– Det er veldig trist at et så godt brukt sykehus bare sprenges, og det er veldig avgjørende at staten jobbet fort med å få opp et nytt sykehus, forteller Ingvild Kjerkol som er Helse- og omsorgsminister.

Flere personer spekulerer på om det er staten som sto bak denne eksplosjonen, og da mener flere at det er en veldig dårlig måte å håndtere problemer på, for det handler ikke bare om at de sprenger et sykehus som er brukbart, men også masse utstyr. Dem sprenger også Oslos eneste sykehus, før dem har fått klart en erstatning.

– Vi bekrefter at eksplosjonene ved sykehuset i Oslo var et resultat av vår kontrollerte sprengning som vi gjennomførte som en del av vår nøye planlagte prosess. Denne avgjørelsen ble tatt for å legge grunnlaget for oppføringen av et nytt og moderne sykehus som vil bedre betjene befolkningen i Oslo. Vi forstår at dette har forårsaket bekymring og uro blant innbyggerne, og vi beklager eventuelle ulemper dette kan ha medført. Vårt mål er å sikre at Oslo har en effektiv helsetjeneste i fremtiden, forteller Thomas Mørck på vegne av staten.

Fra topp til nederst: Gamle sykehuset og nye sykehuset. FOTO: JENS HARALDSON

 

RELATED ARTICLES

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Most Popular

Recent Comments